Hopp til innhold

Difi - Direktoratet for forvaltning og IKT

Difis kommunikasjonsblogg

Ordskifte om sosiale medier og offentlig kommunikasjon

Søkeskjema

RSS
Tekststørrelse A+ A a For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
  • Om oss
Meny

Sosialt

Av Hans Christian Holte, 10. september 2010, 3 kommentarer

Direktør Hans Christian Holte skriver jevnlige kronikker i Computerworld. Denne kronikken er publisert i Computerworld fredag 10. september 2010.

Jeg hadde twitret i tre uker. Orientert meg i det nye mediet – plukket opp et og annet om kutymen i dette relativt unge samfunnet – begynt å lære meg å bruke kanalen. Jeg hadde kvitret om Difis aktiviteter og tilbud, gjengitt andres glupe innlegg, diskutert fag. Jeg var på vei, med daglig nye ”followers”. Selv om jeg ikke var på nivå med Twitterkongene og -dronningene der ute, fikk jeg stadig flere lovord fordi jeg som direktør hadde gitt Difi et personlig ansikt i en ny kanal. Så nevnte jeg til kona at jeg nå twitret, på vegne av Difi. ”Hvorfor?”, spurte hun, og så granskende på meg, før hun kastet seg uti det nye mediet selv. Søkte meg opp, skummet gjennom meldingene mine, så litt på strømmen av meldinger fra de jeg fulgte. Så gjentok hun spørsmålet – fortsatt skeptisk: ”men hvorfor gjør du dette? ”

Sosiale medier er mer enn Facebook og Twitter

Av Ingrid Stranger-Thorsen, 30. august 2010, 2 kommentarer

Fredag 27. august hadde Computerworld en leder om sosiale medier kalt ”Sosial, hva så”. Computerworld spør om sosiale medier lar seg flytte fra den private sfære til yrkesrettet bruk, og om ansatte kan ”overtales” til å ta i bruk slike verktøy.

Spørsmålsstillingen tar ikke høyde for at sekkebetegnelsen ”sosiale medier” rommer en rekke ulike verktøy med mange forskjellige muligheter og utfordringer. Det er først når vi slutter å snakke om sosiale medier utelukkende som Facebook og Twitter vi virkelig kan begynne å se nytteverdien for offentlig forvaltning (som er Difis anliggende), og det samme gjelder vel sannsynligvis også andre virksomheter.

En lyttende, lærende og åpen forvaltning

Av Sissel Kristin Hoel, 25. august 2010, 1 kommentarer

Takk til Ingeborg Volan og Pål Hivand som har sparket i gang diskusjonen om Difis veileder for sosiale medier i bloggsfæren. Vi er glade for tilbakemeldingene! Deres kommentarer om veilederen er gode, og som flere ganger tidligere i denne prosessen har sånne innspill gitt meg inspirasjon og nye ideer. Deling fungerer!Jeg tror, som Volan, at vi ikke går langt nok i å anbefale lytteverktøy til offentlig sektor. For å være ærlig så ble vi først kjent med denne dimensjonen av sosiale medier litt sent i prosessen. Vi var mest opptatt av fallgruvene, hvordan offentlige virksomheter kunne komme i gang og hva andre har erfart. I løpet av arbeidet, og spesielt i workshopen vi hadde før sommeren, ble jeg og vi mer og mer fascinert av forvaltningens muligheter. Sosiale  medier kan være en ressurs for byråkratiet, som Ingeborg Volan så rett sier.  Det å holde seg orientert, komme i dialog med og involvere ulike grupper i samfunnet. Og da snakker jeg ikke kun om muligheter til å komme i kontakt med målgrupper som ellers er vanskelige å nå, men vel så mye de profesjonelle gruppene som er sentrale i offentlige virksomheters faglige arbeid.

Ferdig – fyr løs…

Av Sissel Kristin Hoel, 24. august 2010, 1 kommentarer

Nå testlanserer Difi veilederen i sosiale medier for forvaltningen. Hovedbudskapet er at vi anbefaler offentlige virksomheter å ta i bruk sosiale medier, men at de bør gjøre det med kløkt.

Nå skal der revideres

Av Sissel Kristin Hoel, 20. august 2010, 4 kommentarer

Ved siden av kommentarene vi har fått direkte i veilederen i testperioden 23. august til 23. september, har vi fått innspill både på telefon og i e-post. Vi takker for alle tilbakemeldingene og går nå i gang med arbeidet med å vurdere innspillene.

Spennet går fra de generelle kommentarene som sier noe om nytteverdien ved veilederen til konkrete tips på verktøy vi bør nevne, som for eksempel overvåkingsverktøy.

Takk for alle innspill – fortsett til høsten

Av Sissel Kristin Hoel, 2. juli 2010

Nå tar vi ferie her på bruket. Utkastet til veileder er overlevert FAD, og vi kan ikke annet enn å ta det med ro mens vi venter. Forhåpentligvis får vi til en lansering  mot slutten av august.

Før vi lukker og låser vil vi som har jobbet med veilederen, og med denne bloggen, få takke alle som har bidratt med innspill og kommentarer. Vit at det har vært både inspirerende, lærerikt og ikke minst nyttig i arbeidet. Takk.

Ferdig med workshop – jobbe på!

Av Sissel Kristin Hoel, 25. juni 2010, 2 kommentarer

Det er ingen kjære mor å samle fem taleføre kritikere til å saumfare arbeidet vi har lagt sjelen i de siste månedene. Men, det er bare å brette opp ermene og jobbe videre.

Workshop om førsteutkast til veilederen

Av Sissel Kristin Hoel, 23. juni 2010, 4 kommentarer

Nå har vi kommet dit i prosessen at vi har skrevet førsteutkastet til veilederen som skal oversendes til Fornyings-, administrasjons og kirkedepartementet 1. juli. Fredag 25. juni holder vi en miniworkshop her i Difi med fem eksterne som har fått tilsendt teksten og skal gi oss tilbakemelding på form og innhold, og vi er veldig spente på deres tilbakemeldinger.De fem som kommer for å gi oss sine vurderinger av veilederen er Kjell Brattås, Mona Skaret, Hans Henrik Petersen, Pål Hivand og Ove Skaara. Vi har kontaktet flere, men dette er de vi klarte å samle i denne omgang.

Rolleforståelse– en barriere for å ta sosiale medier i bruk?

Av Siw Anita Vik, 10. juni 2010, 8 kommentarer

I en kommentar fra Ann Helen Aurbakken på denne bloggen blir spørsmålet om roller i sosiale medier reist. Når er man privat og når oppfattes man som en representant for arbeidsgiveren, spør Ann Helen, og setter søkelys på utfordringer som har fått flere offentlige og private virksomheter til å sette i gang arbeidet med å utvikle interne retningslinjer.

Personvern og informasjonssikkerhet

Av Oyvind Langeland, 28. mai 2010, 2 kommentarer

Det har i denne bloggen kommet flere innlegg som berører personvern og informasjonssikkerhet. Blant annet Christine Hafskjold som påpeker at det kan være problematisk å benytte kommersielle tredjeparter i forbindelse med sosiale medier som ikke overholder norsk personvernlovgivning.

Sider

  • « første
  • ‹ forrige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • neste ›
  • siste »

Offentlig kommunikasjon

Statens kommunikasjonspolitikk legger føringer for sentralforvaltningens kommunikasjon med innbyggerne, og Direktoratet for forvaltning og IKT har ansvaret for å formidle denne politikken.

Vi holder foredrag og arrangementer om forvaltningens bruk av sosiale medier, klart språk, ny kommunikasjonsteknologi og statens kommunikasjonspolitikk.

Les mer om statens kommunikasjonspolitikk:
http://www.difi.no/ledelse-og-organisering/statens-kommunikasjonspolitikk

Tekniske problemer på bloggen

I april 2011 fikk vi tekniske problemer med bloggen og har derfor rekonstruert hele blogghistorikken manuelt. På grunn av dette står mange innlegg nå som skrevet av "admin".

Lenker

  • Beta Regjeringen.no
  • Delte meninger – evalueringsrapport (Regjeringen.no)
  • Direktoratet for forvaltning og IKT
  • Rapport: Regjeringens bruk av sosiale medier (regjeringen.no)
  • Rapport: Sosiale medier i departementene (Regjeringen.no)
  • Rapport: eBorger 2.0 (Regjeringen.no)
  • Statens kommunikasjonspolitikk (Regjeringen.no/FAD)

Siste kommentarer

Ingrid Stranger-Thorsen til Sosiale medier er digitale møteplasser
Ståle Tvete Vollan til Sosiale medier er digitale møteplasser
Endre Grøtnes til Sosiale medier er digitale møteplasser
Svein Ølnes til Sosiale medier er digitale møteplasser
dieta til Hvordan skape delingskultur i en stor organisasjon?
  • Kontakt: sosiale-medier@difi.no
  • Telefon: +47 22 45 10 00
  • E-post: postmottak@difi.no
  • Org.nr: 991 825 827
  • Difis nettsteder
  • Informasjonskapsler og personvern